magneetvissen in een beekje

Met een sterke vismagneet magneetvissen

Regelmatig lees je dat er tijdens het magneetvissen vondsten gedaan zijn, maar wat is magneetvissen nu eigenlijk?

Om te beginnen heb je een hele sterke magneet nodig, wij hebben vismagneten met een houdkracht vanaf 88 kilogram tot en met vismagneten met een trekkracht van 360 Kilo. De magneten die wij aanbieden zijn gemaakt van Vernikkeld Neodymium. Alleen met Vernikkeld Neodymium kun je deze super magneten maken met deze trekkrachten. Dus mocht je een vismagneet willen kopen dan moet je er in ieder geval op letten dat hij van dat materiaal gemaakt is.

Al onze vismagneten zijn voorzien van een moeroog, touw en een musketonhaak. Vergeet vooral de musketonhaak niet vast te maken aan 1 van je riemlussen van je broek want je zult de eerste niet zijn die zijn magneet met touw en al het water in ziet verdwijnen :)

Het enige wat je moet doen is de magneet in het water gooien en vervolgens trek je deze weer langzaam aan het touw het water uit. De magneet zal door zijn gewicht over de bodem van de vijver, rivier of het kanaal getrokken worden en het ijzer wat er in de buurt ligt zal aangetrokken worden door de supermagneet.

Je trekt de vismagneet boven water en kijkt wat je er aan hebt hangen en vervolgens gooi je de vismagneet weer het water in.

Vaak ga je met zijn tweeën magneetvissen, dat is niet alleen leuker en gezelliger maar als je een zwaar voorwerp als een kluis of brandkast aan je vismagneet hebt hangen dan krijg je die alleen niet uit het water getrokken. Je kunt dan vragen of je “mede-visser” probeert zijn magneet ook op het zelfde item kan klemmen zodat je met 2 man sterk er aan kunt trekken.

Dit is in het kort uitgelegd wat magneetvissen is.

Kijk hier naar ons assortiment met vismagneten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>