vismagneet 300 kilo trekkracht

Magneetvissen, gebruik de juiste vismagneet

Als je gaat magneetvissen dan is het aan te raden om met de juiste vismagneet te gaan magneetvissen. Een vismagneet van 88 Kilogram is de lichtste vismagneet die we in ons assortiment hebben en de zwaarste vismagneet om te magneetvissen is de 500 kilogram vismagneet.

Hoe moet je dat nu zien, die 88 kilo, het is niet het gewicht van de vismagneet maar de houdkracht. De kracht die deze vismagneet dus heeft als deze vlak op een oppervlak terecht komt waar een magneet naar toe trekt. Dat is de maximale kracht, maar ik noem in mijn winkel altijd het voorbeeld van de fiets die in het water ligt. Wat als je aan het magneetvissen bent en de vismagneet van 88 kilo komt op een stang van de bagagedrager terecht? Dan kan het dus zijn dat hij de fiets die minder dan 88 kilo weegt niet naar boven krijgt puur omdat hij niet vlak op een oppervlak terechtkomt.

Hij kan dus maar een deel van zijn magnetische krachten gebruiken en trekt daarom mar met misschien 1/8ste deel van zijn kracht aan de fiets, zeker als deze een beetje vast zit in de modder heeft deze vismagneet moeite met het omhoog halen van de fiets in het voorbeeld.

In zo een geval worden de vismagneten van 175 Kilo en de vismagneet van 210 kilo interessant omdat 1/8ste hiervan voldoende zou moeten zijn om de fiets boven water te halen.

Dan is het natuurlijk kiezen tussen een vismagneet die in een RVS pot zit (de 175 kg vismagneet) en een vismagneet die rondom geen bescherming heeft maar wel rondom de volledige trekkracht heeft (de 210 kg vismagneet). Dat is vaak een persoonlijke kwestie. Een vismagneet in een pot heeft wat meer bescherming waardoor de magneet langer heel blijft maar hij verliest wel zijn trekkracht en houdkracht aan de kanten waar de pot zit. RVS is namelijk niet magnetisch. De magneten die geen pot hebben zijn aan alle kanten even sterk maar omdat er geen omhulsel omheen zit zijn ze wel kwetsbaarder waardoor er eerder stukken van af kunnen breken.

Maar hou er rekening mee dat bij het magneetvissen altijd sterke krachten op je magneet worden uitgeoefend, als hij ergens tegenaan komt met een flinke klap dan kan hij altijd beschadigen, dat is helaas niet te voorkomen.